Wie is "VP aan zee"

Vertrouwenspersoon (vp) aan zee is opgericht door Sigrid Segeren.

Omdat je als vertrouwenspersoon het verschil kunt maken.

Achtergrond

Sigrid (1980) is na het behalen van haar VWO diploma in 1998 gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Hier heeft zij de opleiding European Studies afgerond. Sigrid heeft in verschillende landen gewoond en gewerkt.

Van 2002 tot 2018 heeft zij in verschillende functies in het hoger onderwijs gewerkt. Zo was zij onder andere studiebegeleider, mentor en stage-coördinator. Zij heeft cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, culturele sensitiviteit, diversiteit en studieloopbaanbegeleiding.

Vertrouwenspersoon

Voor haar werkzaamheden als Vertrouwenspersoon heeft zij de opleiding aan het Landelijk Instituut Vertrouwens Personen gevolgd. Vaak heeft zij zich afgevraagd hoe de verhoudingen zo verstoord konden raken dat mensen zich moesten wenden tot een klachtencommissie. Daarom is zij sinds 2022 gecertificeerd als vertrouwenspersoon en probeert ze op die manier haar steentje bij te dragen aan het verhelpen en voorkomen van klachten door Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA).

Lid Klachtencommissie

Vanaf 2018 is zij actief als extern lid van klachtencommissies ongewenste omgangsvormen. Bij Hubert Consult heeft zij de kennis opgedaan die nodig is om als extern lid van een klachtencommissie te kunnen functioneren.

Benieuwd wat “vp aan zee”voor u kan betekenen? Neem contact op.